Vše začalo tím, že si šofér přišel během včerejška opakovaně umýt vůz na jednu benzinovou čerpací stanici v Říčanech. Obsluha, která měla podezření, že může být pod vlivem omamných látek nebo ve špatném psychickém stavu, informovala linku 158. Hlídka policistů z Říčan ho už ale na místě nezastihla. V Praze Uhříněvsi se ho pokusili zastavit ke kontrole strážníci.

„Na výzvy nereagoval a začal ujíždět. Následně se připojilo dalších devět hlídek policistů z Prahy, potom čtyři hlídky ze Středočeského kraje a i letecká služba. Řidič ujížděl přes Říčany, Strašín a skončil v Mnichovicích, kde byl nucen zastavit kvůli koloně,“ sdělila Blesku mluvčí Policie Barbora Schneeweislová.

Na výzvy nereagoval a začal ujíždět. Honilo ho dalších devět hlídek policistů z Prahy, čtyři hlídky ze Středočeského kraje a také letecká služba. Do akce byli povoláni i psovodi. „Během pronásledování si řidič sám zavolal na tísňovou linku 112. Na ní se ho pak snažil policejní vyjednavač přimět k zastavení,“ dodala policistka Barbora Schneeweissová. Honička skončila v Mnichovicích. Napomohla tomu kolona. Test na drogy byl u řidiče negativní. Kvůli zjištění alkoholu,odvezli policisté šoféra na odběr krve do nemocnice.

Video
Video se připravuje ...

Policicisté naháněli nezdárného řidiče. Sám přitom volal na tísňovou linku 112. (14. listopad 2023) Václav Burian

Fotogalerie
20 fotografií