Podezřelý podle mluvčí začal seniora sledovat už na náměstí Republiky v Praze 1. Uvedla, že z kamerového záznamu je zcela zřejmé, že poškozeného delší dobu pozoroval a následně nasedl do stejné tramvaje jedoucí směrem na Prahu 6. „Na zastávce Nad Džbánem vystoupil z tramvaje a seniora pronásledoval až k nedalekému lesoparku. Tam jej útočník napadl takovou razancí, že poškozený upadl na zem. V ten okamžik mu vytrhl batoh a utekl pryč,“ dodala mluvčí. Napadený přišel o svůj důchod, který si zrovna vyzvedl, o doklady a osobní věci.

Útočník měl v době přepadení velmi krátce ostříhané tmavé vlasy a byl hladce oholen. Na sobě měl černou prošívanou bundu bez kapuce, černé kalhoty a černé sportovní boty s bílou podrážkou. „Jedná se o muže světlé pleti,“ uvedla mluvčí.

Anketa

Čeho se ve stáří nejvíce bojíte?

Chudoby
Samoty
Nesoběstačnosti
Že si budu připadat, že jsem na obtíž
Nebojím se stáří

Pokud někdo ví, kde by se mohl muž nacházet, prosí policie, aby informace oznámil na lince 158. „V žádném případě se jej však nesnažte zadržet. Může se jednat o nebezpečného pachatele,“ upozornila policie. Uvítá také přihlášení svědků, kteří cestovali s poškozeným tramvají. Muži hrozí za loupež v případě dopadení a prokázání viny trest odnětí svobody až deset let.

Video
Video se připravuje ...

Muž brutálně napadl v Praze stařečka Policie ČR

Fotogalerie
4 fotografie