„Měla jsem s ní jen tu nejlepší zkušenost. Slušná, pracovitá, svědomitá. Dělala doslova od nevidím do nevidím. Já k ní chodila ve čtyři ráno! Poslední pacienty brala ještě v deset v noci,“ řekla Blesku Jiřina Danková z Uhlířských Janovic nedaleko Kutné Hory.

Postupně na ní i ona pozorovala změny. V její ordinaci byla ještě dva měsíce před smrtí Richarda Š. „Při prvních kontrolách jsme si povídaly. Na té poslední byla ale úplně uzavřená, neřekla ani slovo. Přičítala jsem to těm šíleným hodinám. Sestřička mi říkala, že dokonce jednou zkolabovala při práci,“ sdělila. „Nikdy bych neřekla, že by něco takového udělala, jestli je ale pravda to všechno okolo…“ nedokončila větu s chápavým pokývnutím.

Zubařka se v úterý po téměř roce dostala z vazby. „Je to pro ni podstatný krok, od soudu citlivý a správný,“ řekl Blesku k rozhodnutí její obhájce Martin Bugaj. Stále jí ale hrozí až 20letý trest. V řízení se nyní čeká na revizní psychologický posudek, vypracování může ale trvat měsíce.

Za co ji soudí?

Magdalenu Š. i s kamarádkou, učitelkou Irenou S. (66), viní obžaloba z vraždy Richarda Š. Ten svou smrt plánoval, podle svědků se bál policejního vyšetřování. Společně odjeli 4. října 2022 do bytu v pražských Hájích, kde guru spolykal tlumicí prášky. Když upadl do bezvědomí, zubařka provedla dva řezy skalpelem na třísle a ruce a aplikovala celkové anestetikum, na jehož předávkování muž zemřel. U soudu pak začala vycházet najevo hrůzná pravda o sektě, kterou vedl.

Video
Video se připravuje ...

Magdalena Š. přichází k soudu (6. června 2023). Blesk.cz - Daniel Šesták

Víte, že…

Po propuštění z vazby neměla Magdalena kam jít, je o ni ale postaráno. „Je v pořádku, ve společnosti lidí, kteří jí pomáhají,“ vzkázali aktivisté z facebookové skupiny Spravedlnost pro Magdalenu.

Fotogalerie
50 fotografií