„Jdu zrovna do práce, stojím na zastávce Hradčanská, a jeden pán tu vyvádí, nadává,“ ozvalo se v pondělí ráno oznámení na lince 158. Policisté hned vyrazili na místo, kde podezřelého agresora našli. „V momentě, kdy je podezřelý spatřil, se jeho nevodné chování stupňovalo. Policisté muže několikrát vyzvali k zanechání protiprávního jednání, kdy muž neuposlechl, a tak ho policisté za užití donucovacích prostředků omezili na osobní svobodě,“ popsala policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Video
Video se připravuje ...

Policisté na Hradčanské zasahovali proti muži, kterému vypadla z kapsy peněženka. Policie České republiky

To ale nebylo vše - v tu dobu se kolem ochomýtal muž (72) v reflexní vestě, který si všimnul, že podezřelému během zákroku z kapsy vypadla tmavá peněženka. „Muž peněženku posunul dál od místa zákroku, kde čekal na optimální chvílí pro odcizení,“ popsala Siřišťová.

Celé jeho počínání ale sledoval operátor kamerového pracoviště policie a dobře viděl, co muž udělal - odkopal si peněženku za blízký odpadkový koš nějakou dobu na ní stál. „Jen pro informaci - nebylo to tak, že by na ni náhodně šlápnul, odkopal si ji za koš od půlky zastávky a čekal, až nebudou lidi koukat, aby si ji sebral. Všechno to bylo na kameře,“ oznámil operátor zasahujícím policistům.

Když ho policista přišel konfrontovat, muž odkopl peněženku pryč. To mu ale nebylo nic platné, protože i to zaznamenaly kamery. „Policisté muže (41 a 72) omezili na osobní svobodě a převezli na policejní služebnu. V současné chvíli jsou oba podezřelí z přestupkového jednání,“ dodala mluvčí.

Fotogalerie
5 fotografií