K fyzické potyčce mělo na Hlávkově mostě dojít nedlouho po půlnoci. Konkrétně okolo třetí hodiny ranní. „Řešíme případ fyzického napadení před klubem na Hlávkově mostě v Praze 7, na jehož konci jeden z aktérů na místě zemřel“ sdělil Blesku mluvčí Policie ČR Jan Daněk.

Podle informací, jež má Blesk k dispozici, se mělo jednat o napadení nožem. „Vzhledem k prvopočátku prověřování celé situace je toto nyní vše, co lze k věci sdělit,“ dodal mluvčí.

Na místo neštěstí vyrazili také pražští záchranáři. I přes jejich snahu se napadeného muže nepodařilo zachránit. „Na Hlávkově mostě jsme ošetřovali muže ve věku zhruba 50 let. Jeho zranění byla natolik závažná že i přes resuscitaci mu bohužel nebylo pomoci,“ sdělila mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová.

Útočník se skrýval pod postelí!

K zadržení pachatele došlo ještě toho dne během nočních hodin. „Kriminalisté z oddělení vražd pražské policie ve spolupráci se zásahovou jednotkou večer zadrželi podezřelého z fyzického napadení s následkem smrti,” sdělil Daněk. „Podezřelý se před policisty schovával pod postelí v bytě na Proseku.” Za těžké ublížení na zdraví, jehož následkem byla smrt, nyní muži hrozí až desetiletý trest.

Fotogalerie
12 fotografií