Motorkář, který projížděl Černokosteleckou ulicí v Praze 3, se snažil vyhnout kontrole - místo zastavení tak šlápl na plyn a policejní hlídce začal ujíždět. Operační důstojník tam hned poslal kolegům na pomoc také hlídku pohotovostní motorizované jednotky, která se do pronásledování gaunera na motorce bleskurychle zapojila. 

Video
Video se připravuje ...

Policejní honička s motorkářem v Praze. (26. července 2023) Policie ČR

V průběhu více než tříminutové honičky se řidič snažil ,péjáky' za každou cenu setřást, ale ani projetím několika úzkých jednosměrek, staveništěm nebo projetím kruhového objezdu v protisměru se mu to nepovedlo,“ popsal motorkářovo nebezpečné počínání policejní mluvčí Richard Hrdina.

A jak to všechno skončilo? Motorkář vjel v Malešické ulici na chodník, přejel k parkovišti Vackov, kde naboural dvě zaparkovaná auta, z motorky slezl a snažil se prchnout po svých. Měl to ale marné - policisté ho za pomoci donucovacích prostředků zadrželi.

Když pak zjistili, o koho jde, nestačili se divit - 32letý motorkář měl platný zákaz řízení až do roku 2024, motorka Kawasaki Ninja, na níž seděl, měla registračky z jiné mašiny a byla vedená jako kradená. „Řidič odmítl i orientační zkoušku na přítomnost alkoholu a drog, za což se bude muset také zpovídat příslušnému správnímu orgánu,“ dodal mluvčí. Za maření výkonu úředního rozhodnutí mu hrozí až dva roky vězení.

Fotogalerie
4 fotografie