Několik měsíců bedlivé práce zabral pražským kriminalistům konečný „zátah“ na pět profesionálních kapsářek. Své loupeživé rejdy zpravidla realizovaly na hlavním nádraží, kde okrádaly cestující mířící pryč z metropole.

Video
Video se připravuje ...

Policisté dopadli na hlavním nádraží pětici kapsářek, které okrádaly cestující. (únor 2023) Policie České republiky

„Scénář byl vždy stejný, společně si v prostorách nádraží vytipovaly oběť, kterou sledovaly až na nástupiště. Když poškozený nastupoval do vlaku, vytvořily na schůdkách, nebo v chodbičce umělou tlačenici, aby ho pak mohly lépe okrást. Ještě před odjezdem vlaku stihly i s lupem vystoupit a scénář několikrát zopakovat na jiné oběti,“ vysvětluje policejní mluvčí Jan Rybanský.

„Vydělaly“ si tak minimálně 150 tisíc korun, které u nich později kriminalisté objevili. Kromě nádraží se dále zdržovaly v centru města i mimo Českou republiku, což jejich odhalení a dopadení ztížilo.

„Podezřelé se na našem území dlouhodobě nezdržovaly, ale odjížděly a zase se vracely,“ uvádí Rybanský. Při jednom z jejich únorových návratů si na ně ale policisté počíhali. „Kriminalisté, kteří je již delší dobu sledovali, vyčkali, až budou pohromadě a poté je zadrželi. Zadržení proběhlo, kde jinde než na hlavním nádraží nedlouho poté, co se ženy pokusily okrást ve vlaku turistu z Indie,“ vysvětluje mluvčí.

V jiném stavu

V současné chvíli jsou ženy, „profesionální kapsářky s bohatou trestní minulostí v zahraničí,“ ve vazbě. Kde je zjevně nečeká nic příjemného. Tím spíše, že dvě ze zlodějek jsou podle mluvčího těhotné! „V tuto chvíli jsou ženy podezřelé z celkem pěti krádeží, a z další již byly obviněny,“ uzavírá Rybanský.

Fotogalerie
11 fotografií