K nálezu tří mrtvých těl poblíž cyklostezky vyjížděli kriminalisté v sobotu odpoledne. Policisté nyní potvrdili, že se jednalo o dvojnásobnou vraždu a sebevraždu. „Podle prozatímních zjištění kriminalistů z oddělení vražd se jednalo o dvojnásobnou vraždu a následnou sebevraždu. Jednalo se o druha a družku (34 a 32) a jejich nezletilého syna (2). Čin byl spáchán legálně drženou střelnou zbraní,“ uvedli. Na místě tragédie, na odpočívadle u cyklostezky, se objevila první svíčka, někdo tam nechal také plyšová zvířátka.

Zpráva o mrtvých se v sobotu po okolí rychle roznesla a místní znepokojila. Pro jejich zklidnění uvedli  na facebooku starostové Čakovic Jiří Vintiška (ODS) a Letňan Zdeněk Kučera (ANO), že se jednalo o rodinnou tragédii, a tak další nebezpečí nehrozí. Zjištění CNN Prima News napovídá, že muž měl namířit zbraň namířit nejprve proti ženě, následně proti dítěti, pak obrátil hlaveň proti sobě. Mělo by se jednat o rodinu žijící v Letňanech. „V létě tu chodí moc turistů, jsou tu cyklisté, běžci, kteří tudy běhají. Je to strašná tragédie. Myslím, že to zasáhlo okolí hodně,“ vyjádřil se pro televizi místní obyvatel.

Podle zákona o zbraních je jedním z předpokladů získání zbrojního průkazu i zdravotní prohlídka. Ta ovšem probíhá u praktického lékaře. Existují sice případy, kdy je nařízení odborné prohlídky povinné, vyjma jich je ale rozhodnutí o odeslání pacienta na psychotesty čistě v gesci lékaře. V tomto případě mohly třeba tragédii zabránit.

Video
Video se připravuje ...

Dítě, žena a muž zastřeleni v Praze! Jaká bude letos lyžovačka. A Trojan řeší rozvod? Bára Horáková, Lukáš Červený, Reuters

Fotogalerie
61 fotografií