Policejní vozy se sjely v sobotu kolem patnácté hodiny k místu zvanému Havraňák, přesně na rozhranní Čakovic a Prahy 18, kam místní chodí na procházky. Zkrvavená těla u odpočívadla našel kolemjdoucí a zavolal záchranku. „Vyjížděli jsme k nálezu muže, ženy a dítěte. Na místě záchranáři bohužel konstatovali jejich smrt, případ proto převzal koroner,“ řekla Blesku mluvčí pražské záchranky Jana Poštová. Zdravotníci rovněž informovali policii. Kriminalisté nařídili soudní pitvy.

„Jednou z vyšetřovacích verzí je, že by se mohlo jednat o dvojnásobnou vraždu a následnou sebevraždu,“ uvedl policista Richard Hrdina. Podrobnosti, včetně toho, jakou zbraň pachatel použil, až do výsledku pitev odmítl sdělit. Po tragédii, k níž došlo v sobotu, zůstala krev na místě činu ještě do druhého dne!

Video
Video se připravuje ...

Pražští kriminalisté řeší 3 úmrtí na cyklostezce mezi Letňany a Čakovicemi. Václav Burian

Střílelo se

Podle informací Blesku trojice utrpěla střelná zranění. Zpráva o mrtvých se po okolí rychle roznesla a místní znepokojila. Pro jejich zklidnění uvedli  na facebooku starostové Čakovic Jiří Vintiška (ODS) a Letňan Zdeněk Kučera (ANO), že se jednalo o rodinnou tragédii, a tak další nebezpečí nehrozí.

Zjištění CNN Prima News napovídá, že muž měl namířit zbraň namířit nejprve proti ženě, následně proti dítěti, pak obrátil hlaveň proti sobě. Ačkoliv policie zatím nesdělila bližší okolnosti, mělo by se jednat o rodinu žijící v Letňanech. „V létě tu chodí moc turistů, jsou tu cyklisté, běžci, kteří tudy běhají. Je to strašná tragédie. Myslím, že to zasáhlo okolí hodně,“ vyjádřil se pro televizi místní obyvatel.

Na den po dvou měsících

Mrtvé v Čakovicích našli kolemjdoucí přesně dva měsíce poté, co policie vstoupila do domu v Měšicích u Prahy, kde nalezla zastřelenou ženu (†39), muže (†43) a jejich dvě malé holčičky. 26. září ji přivolali lidé z okolí s tím, že sousedé mají u domu auta, ale na zvonění a telefony nereagují. Útočil otec rodiny. Měl ztratit práci, mít neshody s manželkou, údajně snad řešili i rozvod. Zabil své holky a pak sebe.

Násilná úmrtí řešili policisté i v uplynulých týdnech napříč Prahou. Na Černém Mostě ubodal vrah (25) taxikáře (†30), zasadit mu měl až 40 ran! Koncem října kvůli vraždě muže (†33) jeli policisté do ulice Karla Hlaváčka v Libni. Ze smrti viní mladou ženu (22). Tou dobou taktéž v Lehovci zemřel 19letý mladík, jehož skon má mít na svědomí teprve 16letý teenager, který sám s vážnými zraněními skončil v nemocnici.

Ubodal chlapa (†28)

Vraždu vyšetřují od neděle kriminalisté i v Říčanech u Prahy. Na ubytovně tam v noci útočník (49) ubodal muže (†28). Policejní mluvčí Vlasta Suchánková uvedla, že se tak stalo po hádce.

Fotogalerie
53 fotografií