Filip Rotter je sportovní stálicí pražské policie. Příslušník pohotovostní motorizované jednotky, jimž se slangově říká „peják“, zářil už v předešlých letech, za což od ředitele Policie ČR obdržel titul policejní sportovec roku. V silovém trojboji se stal mistrem světa už v letech 2020 a 2021. Ani letos nezklamal!

Světový rekord

Na přelomu června a července se v Trutnově přihlásil hned do 3 závodů. „První byl trojboj kategorie JUNIOR do 90kg, kde se umístil na skvělém 1. místě a navíc vytvořil nový světový rekord v celkovém součtu nazvedané váhy, která se rovnala neuvěřitelným 800 kg,“ informuje policejní mluvčí Jan Rybanský.

„Dalším závodem byl dřep v kategorii JUNIOR do 100 kg, kde se umístil opět na 1. místě a stejné pořadí bral v celkovém součtu všech váhových kategorií,“ pokračuje Rybanský. V rámci juniorského zohlednění všech disciplín se v konečném součtu umístil v trojboji na 2. místě.

„Posledním závodem byl pro pražského borce pak mrtvý tah v kategorii JUNIOR do 100kg, ve kterém urval 1. místo a 3. místo napříč všemi kategoriemi v mrtvém tahu.“ Nezbývá než vyhlížet, jakých skvělých výsledků dosáhne příští rok. Mezitím však bude dohlížet na bezpečnost a pořádek na území hlavního města.

Video
Video se připravuje ...

Filip Rotter je nejsilnějším pražským policistou. V rámci silového trojboje už několikrát pokořil světový rekord.  Policie České republiky

Fotogalerie
20 fotografií