Podle pravomocného verdiktu bylo motivem vraždy to, že se partnerka chtěla s Nálevkou rozejít, čímž by muž přišel o bydlení i finanční výpomoc. Za vraždu spáchanou obzvlášť trýznivým způsobem mu hrozilo 15 až 20 let vězení, případně i výjimečný trest.

„Trest odnětí svobody při polovině zákonné trestní sazby nelze v žádném případě považovat za trest nezákonný nebo nepřiměřený,“ uvedl loni předseda odvolacího senátu Martin Zelenka. Součástí verdiktu je i ambulantní protialkoholní a psychiatrické léčení. Muž má také uhradit rodičům a sestře své oběti nemajetkovou újmu v celkové výši 1,8 milionu korun.

Vražda a krádež

Nezaměstnaný Tomáš N. ženu zavraždil v roce 2020 3. března v pronajatém bytě v Letňanech. Jedenatřicetileté farmaceutce a vojačce z povolání zasadil 21 ran. Tomáš N. jí poté vybral úspory z účtu, sebral její elektroniku i šperky a jejím autem odjel nejprve do Ostravy a poté na Slovensko, kde ho 14. března zadržela zásahová jednotka.

Obžalovaný se v podstatě doznal, v minulosti ale tvrdil, že si čin nepamatuje a že byl silně opilý. To ale soudy odmítly - muž si po vraždě počínal racionálně, setřel podlahu, osprchoval se a šel s platební kartou zavražděné zjistit, kolik má na účtu peněz.

Fotogalerie
9 fotografií