K nehodě, která mohla mít nedozírné následky, došlo v Újezdu nad Lesy mezi osmou a devátou hodinou večerní. Osobní automobil tam v rovném úseku ulice Čentická srazil teprve jedenáctiletého chlapce. Na místě byla jako první hlídka strážníků. „Okamžitě přivolala záchrannou službu a chlapce bez viditelných zranění nejprve opatrně posadila a po chvíli odvedla na bezpečný chodník,“ popsala mluvčí pražských strážníků Jiřína Ernestová.

„Z důvodu zranění nezletilé osoby byl na místo poslán záchranářský vrtulník,“ sdělila pro Blesk.cz mluvčí Policie ČR Eva Kropáčová s tím, že okolnostmi nehody se policisté zabývají. Podle strážníků chlapec nedal autu přednost zprava. 

Chlapci se naštěstí nic vážného nestalo. „Z důvodu dopravní nehody cyklisty a osobního auta vyjel na místo kromě vrtulníku i inspektor a posádka rychlé zdravotnické pomoci,“ uvedla Poštová. „Chlapce (11) vrtulník přepravil do Thomayerovy nemocnice, ale pouze z preventivních důvodů. Naštěstí vyvázl téměř bez zranění,“ doplnila s tím, že nikdo jiný při nehodě zraněn nebyl.

Video
Video se připravuje ...

V Čentické ulici v Praze 21 srazil automobil 11letého cyklistu. Ten jako zázrakem vyvázl téměř bez zranění (7. června 2021). Městská policie Praha

Fotogalerie
12 fotografií