Podezřelé skupinky mladíků si všimli policisté po deváté večer na náměstí Republiky, když projížděli kolem ve služebním autě. „Chovali se velmi zvláštně. Výrazně gestikulovali na mladého muže, křičeli a byli agresivní. Mladíka drželi za bundu a ten se jim snažil vysmeknout. Kriminalisté proto ihned zastavili a vydali se zjistit, co se na místě děje,“ popsal situaci policejní mluvčí Richard Hrdina. Když se policisté k podivné skupině přiblížili, z utlačovaného mladíka se rázem stal nejlepší kamarád útočníků. Začali ho objímat a hladit po hlavě, přičemž kriminalistům tvrdili, že je vše v nejlepším pořádku.

„Napadaný však ihned hlídce řekl, že ho s kamarádem přepadli, zmlátili a vzali jim mobilní telefony,“ dodal Hrdina. Pětice mladíků se v tu chvíli chtěla rychle zdekovat. Dva z nich kriminalisté zastavili hned na místě, další tři se ale rozutekli do okolních ulic. „Kriminalisté dali okamžitě přes vysílačku kolegům popis zbývajících tří podezřelých. Během chvíle byla na místě další hlídka 11. oddělení a společně s poškozeným se vydala mladíky hledat,“ uvedl mluvčí.

Netrvalo dlouho a gaunery se podařilo najít v nedaleké ulici V Celnici. Sotva spatřili policejní auto, vběhli do vedlejší ulice, k jejich smůle ale byla slepá. Jeden ze zasahujících policistů ji svým vozidlem hned zablokoval, aby lumpům odřízl jedinou útěkovou cestu. „Druhý okamžitě vyběhl z auta a začal je pronásledovat. Muži se poschovávali do různých zákoutí a nebyli nikde vidět. Po chvíli jeden z nich vyběhl z úkrytu, a byl kriminalisty za použití hrozby namířené střelné zbraně zadržen,“ vylíčil Hrdina jeho zadržení.

Chtěl proklouznout

Zatímco policisté mladíkovi nasazovali pouta, další z nich chtěl jejich momentální zaneprázdněnosti využít a nenápadně proklouznout z ulice pryč, měl to ale marné – také skončil v poutech. „Posledního podezřelého se podařilo zadržet policistům z pohotovostní motorizované jednotky v ulici Jindřišská na základě získaného popisu od kolegů z kriminálky,“ upřesnil mluvčí.

Napadený m ladík policistům popsal útok, ke kterému došlo ve stanici metra náměstí Republiky. Mladíci se prý vrhli na něj i jeho kamaráda, napadli je a okradli o mobilní telefony. Jeden z napadených mladíků skončil se zraněním v nemocnici. „Celá pětice útočníků byla ve věku od osmnácti do jednadvaceti let. Všichni jsou v současné chvíli podezřelí ze spáchání trestného činu loupež, za což jim v případě odsouzení hrozí až deset let za mřížemi,“ řekl mluvčí.

Video
Video se připravuje ...

Pětice mladíků přepadla dva muže na náměstí Republiky, policisté je zadrželi. Policie České republiky

Fotogalerie
6 fotografií