Mezinárodní Den Země každoročně připadá na 22. duben. V tentýž den proběhne také zahájení první letošní ochutnávka Signal Festivalu v areálu holešovického Výstaviště, konkrétně na tzv. Bruselské cestě nedaleko nového dětského hřiště. K vidění tam bude instalace The Room of Change od italského studia Accurat, která zmapuje změny životního prostředí na Zemi.

Snímky z vesmíru a datová tapisérie

K tomu dopomohou unikátní snímky z archivu NASA, které jsou v rámci efektivní show projektované na vizuální tapetu. Zaznamenávat budou 20 let změn, které se na Zemi udály. Na pohled atraktivní podívanou doplňuje tzv. datová tapisérie, která ilustruje změny našeho prostředí v několika uplynulých staletích.

Pořadatelé si od toho slibují příběh lidí a proměn našeho okolí v průběhu času. Návštěvníci například budou mít možnost podrobně sledovat ubývající velikost Aralského moře nebo proměnu Jižní Korei ze zemědělské země ve stát, který sází na export špičkových zemědělských technologií.
Praha oslaví Den Země vizuální show: Jarní ochutnávka Signal Festivalu vsadí na digitální tapisérii a proměny planety. K vidění bude v areálu holešovického Výstaviště od 22. do 28. dubna.
Autor: Tonda Tran

„Plánů je hodně”

Signal Festival letos bude jiný, než kdykoli dříve. Nikdo se nyní neodvažuje předvídat, jak bude vypadat situace na podzim, co bude možné a co nikoliv,“ uvádí ředitel Signal Festivalu Martin Pošta s tím, že situace kolem konání „plnohodnotého“ festivalu na podzim doteď není zcela zřejmá.

„Právě proto jsme na letošní rok připravili také řadu menších akcí, jako je oslava Dne Země,“ říká ředitel. „Už se nemůžeme dočkat, až se potkáme s návštěvníky festivalu. Česká kulturní scéna dostala za poslední rok pořádně zabrat. Umění lidem chybí. Plánů máme hodně,“ dodal. Pakliže to situace dovolí, Signal Festival by se letos v ulicích Prahy měl uskutečnit v říjnu.

Kdy: 22. až 28. dubna 2021, každý den od 12:00 do 24:00 hodin.
Kde: Výstaviště Praha.
Vstupné: Zdarma.

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Konec ohňostrojů v Česku? Odborníci diskutovali o oslavách Nového roku Jiří Marek

Fotogalerie
40 fotografií