Hledaný Jonáš spáchal několik trestných činů. Řídil automobil přes zákaz řízení, své matce odcizil elektroniku, kterou prodal a za utržené peníze si obstaral drogy. Je stálým uživatelem drog. „V době, kdy na ně neměl peníze, například zpracovával části rostlin máku, ze kterého získával omamnou látku morfin, za což byl také pravomocně odsouzen,“ popsal policejní mluvčí Richard Hrdina. Na hledaného muže jsou vydány dva příkazy k nástupu do vězení a příkaz k zatčení.

Jonáš je 180 až 190 centimetrů vysoký, má hnědé oči a pravděpodobně na krátko střižené černé prošedivělé vlasy a černé prošedivělé vousy. Na pravé paži má výrazné tetování, na kterém je i hákový kříž. Pohybovat se má právě ve společnosti Palkové, která má také nastoupit do vězení.

„Touto cestou prosíme širokou veřejnost o pomoc. V případě, že byste měli o hledaném muži jakékoliv informace, nebo věděli, kde se pohybuje, kontaktujte prosím okamžitě tísňovou linku 158, nebo se obraťte na kteroukoliv služebnu PČR. V žádném případě se muže nepokoušejte zadržet sami, mohl by být nebezpečný,“ dodal Hrdina.

Fotogalerie
5 fotografií