Po zloději a jeho pravděpodobném komplici pátrají pražští policisté od pondělí 20. ledna, kdy ke krádeži v ulici Nádražní došlo. „Vyhodnocením kamerových záznamů policisté zjistili, že nedlouho po půl páté odpoledne vešel do prodejny neznámý muž a začal si prohlížet vystavené mobily,“ uvádí policejní mluvčí Jan Rybanský.

„Nejvíce ho zaujala novinka hned vedle východu. Během několika vteřin nezjištěným způsobem přestřihl jistící lanko a s mobilem z prodejny utekl,“ uvádí. Nápomocen mu v tomto případě mohl být druhý muž, který s podezřelým komunikoval zvenčí a který mu při jeho urychleném odchodu otevřel a přidržel vstupní dveře do prodejny. „Tím zloději usnadnil únikovou cestu,“ uvádí Rybanský.
Video
Video se připravuje ...

Policisté pátrají po zloději a jeho možném komplici, kteří v obchodě s elektronikou v Nádražní ulici odcizili moderní iPhone za desetitisíce. Policie České republiky

Dotyčnému pachateli hrozí za krádež až dva roky ve vězení. „Pokud víte, kde se podezřelí zdržují, nebo máte informace, které by vedly k odhalení jejich totožnosti, kontaktujte linku tísňového volání 158,“ žádá mluvčí.

Fotogalerie
8 fotografií