Mladý cizinec si zřejmě rozhodl zpestřit pobyt v Praze neotřelým zážitkem. 28. září odpoledne si půjčil elektrokoloběžku společnosti Lime, které jsou rozeseté v ulicích hlavního města, a rozhodl se pro zběsilou jízdu. V alkoholovém opojení se to nejspíš zdálo jako skvělý nápad, s tím by ale rozhodně nesouhlasila skupina turistů, kteří se v tutéž dobu pohybovali po Václavském náměstí.

Právě to totiž mladík na koloběžce brázdil, a jako naschvál najel přímo do nicnetušícího hloučku. „Po kolizi zůstala jedna z žen ležet na zemi. Strážníci přispěchali na pomoc a 37leté ženě poskytli nezbytné prvotní ošetření,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. Pro zraněnou si zanedlouho přijeli záchranáři.

Mladík má teď na triku pořádný průšvih, nadýchal totiž přes dvě promile, případem se zabývá policie. Jak mluvčí upozornila, na jezdce na koloběžce zákon pohlíží stejně jako na cyklistu, a musí proto dodržovat stejná pravidla. 

Potíže s koloběžkami

Ironií osudu k nehodě došlo přesně rok ode dne, kdy v Praze sdílené elektrokoloběžky Lime spustily provoz. Jejich přítomnost v ulicích hlavního města vzbuzuje ve společnosti velké vášně  lidem vadí, že se povalují na chodnících a překážejí, že na nich lidé jezdí na po chodnících a také že slouží jako atrakce na alkoholových dýcháncích v centru města. Praha 2 se kvůli tomu rozhodla podat na společnost trestní oznámení, provoz elektrokoloběžek chce regulovat i Praha 1. 

Společnost Lime spustila provoz sdílených elektrokoloběžek 28. září 2018. V loňském roce řešili strážníci celkem 758 přestupků, v němž hráli roli cyklisté, od začátku letošního roku přitom městská policie zaznamenala jejich takřka šestinásobný nárůst  přestupků bylo už 4 219. 

Video
Video se připravuje ...

Opilý mladík (24) na koloběžce sejmul 28. září na Václavském náměstí skupinu turistů. Městská policie Praha

Fotogalerie
18 fotografií