Jen jediná hodina stačila na to, aby hned dva lidé z posádky jednoho vozu skončili vlastní vinou v rukou strážců zákona. Nejprve krátce po půlnoci kontrolovali řidiče, který vjel na pěší zónu na Václavském náměstí. „Při příchodu k zastavenému vozidlu si strážníci všimli, jak se řidič pokouší přelézt z předního na zadní sedadlo. Ve vozidle byl ještě další muž a žena,“ popsala situaci policejní mluvčí Irena Seifertová.

Záhy se ukázalo, že ke svému jednání měl 28letý řidič dobrý důvod – měl totiž vyslovený zákaz řízení a navíc byl zfetovaný, test na drogy ukázal pozitivní hodnoty na amfetamin a metamfetamin. Hlídka muže omezila na osobní svobodě, ten požádal spolujezdkyni, aby se o vozidlo postarala.

Peripetie tím však ještě neskončily. „Asi o hodinu později si operátor kamerového systému všiml, jak totožné osobní vozidlo černé barvy, které stálo na Václavském náměstí v druhé řadě, někdo přeparkoval přímo na místo vyhrazené pro osoby se zdravotním postižením,“ popsala Seifertová.

Auto tentokrát řídil 42letý muž. Ani ten ale za volantem neměl co dělat – řidičák totiž vůbec neměl a navíc byl stejně jako jeho kolega pod vlivem drog. „Po omezení na osobní svobodě byl dvaačtyřicetiletý muž předán hlídce Policie ČR. Na místě spolujezdce seděla předem ztotožněná žena, která se o vozidlo měla postarat,“ dodala Seifertová.

Video
Video se připravuje ...

Strážníci kontrolovali během chvíle jedno auto dvakrát. Pokaždé řídil jiný řidič pod vlivem drog. Městská policie Praha

Fotogalerie
3 fotografie