Bývalý úředník přes reklamu Ivo Mates se dostal do pořádných potíží. V polovině června dal bez udání důvodu výpověď poté, co deník Právo upozornil na možnou korupci a střet zájmů - Mates totiž dlouhodobě pro svou potřebu používal volvo, jež patří firmě Outdoor Service. Ta se zaměřuje právě na instalaci a správu reklamy, jež měl Mates na starosti.

 

Věcí se zabýváme. V nedávné době byly zahájeny úkony trestního řízení, je to na počátku fáze prověřování,“ potvrdil deníku obvodní státní zástupce pro Prahu 1 Jan Lelek. 

Vnitřní kontrola magistrátu, jež prověřovala smlouvy, na nichž se úředník podílel, žádné nedostatky nenašla. „Namátkově jsme kontrolovali asi šedesát smluv. U všech kontrolovaných dokumentů jsme nenašli žádné pochybení dnes již bývalého zaměstnance magistrátu,“ řekl mluvčí magistrátu Vít Hofman a dodal, že policie se na magistrát v této věci zatím neobrátila.

„Auto měl půjčené syn“

Ivo Mates, jenž na magistrátu pracoval od roku 2008, měl v gesci mimo jiné výběrová řízení na provozovatele reklamy na městském majetku i smlouvy o jejich pronájmu. Auto, jímž údajně jezdil, patřilo firmám spojených se společností BigBoard. Právě ta je jednou z největších společností zprostředkovávajících v České republice venkovní reklamu. Mates tvrdil, že auto měl půjčené jeho syn.