Je těžké popsat, jak moc je mi to líto a jak se stydím za to, že jsem někoho vlastníma rukama zranil. Nemluvě o tom, kolik lidí muselo tomu nesmyslnému násilí přihlížet,“ píše Armin V. z vězeňské cely. „Myslím, že mluvím za všechny, když říkám, že nikdo z nás neplánoval se prát v cizí zemi,“ upozornil.

Dopis útočníka zveřejnil nizozemský list Algemeen Dagblad. „Lituji toho, cítím se za to všechno velmi poníženě a napadenému muži se v dopise omlouvám,“ napsal Nizozemec. „Když jsem se dozvěděl, že má dítě, zlomilo mi to srdce. Má lidi, kteří jsou na něm závislí, je to příšerné,“ dodal fitness trenér z nizozemského Haagu a dodal, že jeho jedinou prioritou je nyní podpořit oběť, dokud se plně nezotaví. „Také mám v úmyslu finančně podpořit rodinu oběti,“ uzavřel.

Brutální útok v centru Prahy

Incident se odehrál 21. dubna v zahradní restauraci ve Vladislavově ulici v centru Prahy. Armin N. a jeho kumpáni mlátili Miroslava pěstmi a kopali ho do hlavy. Miroslav měl otřes mozku, rozbitou čelist i díru ve spánku. Několik týdnů se zotavoval na jednotce intenzivní péče.

Útočníky zadržela policie, když se chystali odletět z Česka. Tři muži vyvázli s pokutou a pětiletým zákazem pobytu, Armin V. a jeho další kumpán byli obviněni z těžkého ublížení na zdraví a hrozí jim deset let vězení. Rozsudek padne v září.

Fotogalerie
12 fotografií