Další případ řidiče taxi, který vrátil peníze za jízdu, vyřešili strážníci městské policie. Řidič, který je pro ně „známou firmou“ a byl mu již vysloven zákaz činnosti, kvůli soudu však dál vykonává činnost. Soud totiž pozastavil rozhodnutí správního orgánu.

Během pondělí přijali strážníci ze specializované skupiny Taxi pražské městské policie oznámení z recepce jednoho z hotelů v Praze 4, že dvojice hostů využila k cestě ze Staroměstského náměstí vozidlo taxi a za provedenou jízdu měli zaplatit údajně 1200 korun.

Protože se jim účtovaná částka zdála příliš vysoká a řidič jim navíc nevydal stvrzenku, přivolali prostřednictvím recepce strážníky ze skupiny Taxi. Cizinci si naštěstí zapamatovali registrační značku vozidla, a tak nebylo pro strážníky velkým problémem vypátrat konkrétní vozidlo i s řidičem a celou věc prověřit.

Záhadná porucha taxametru

Řidič, kterého strážníci ale už dobře znají, hlídce tvrdil, že si ani nevšiml, že by mu dvojice cizinců zaplatila tak vysokou částku. Nakonec uvedl, že je rád, že peníze může vrátit. Jelikož muž kvůli „záhadné“ chvilkové poruše taxametru nevydal na žádost cestujících doklad o zaplacení, mohla mu tak hlídka uložit pokutu pěti tisíc korun.

„O tomto řidiči je známo, že mu byl vysloven příslušným správním orgánem zákaz činnosti z důvodu, že neměl opakovaně všechny potřebné doklady k provozování živnosti. Rozhodnutím soudu mu však byl zákaz činnosti přerušen a on tak dál může vykonávat přepravu osob. Nejedná se o první takový případ, kdy byl řidiči taxislužby s vysloveným zákazem činnosti tento zákaz soudem přerušen,“ doplnil pro Blesk.cz mluvčí městské policie Jan Čihák.

Fotogalerie
4 fotografie