Posunovaný vlak v Nuslích krátce po deváté hodině projel návěstidlo, které mu zakazovalo jízdu. Vjel tak do cesty osobnímu vlaku z Berouna na hlavní nádraží.

„Ke zraněním ani ke srážce nedošlo. Vlaky zastavily v nějaké vzdálenosti od sebe,“ řekl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Podle informací Blesk.cz asi 100 metrů od sebe. Drážní inspekce věc vyšetřuje. Zjišťuje mimo jiné, jak daleko od sebe se vlaky zastavily.

„Na místě zasahovali drážní hasiči, k žádnému zranění nedošlo a evakuováno bylo asi sto lidí,“ potvrdila pro Blesk.cz mluvčí hasičů Pavlína Adamcová. Doprava je zastavena mezi hlavním a smíchovským nádražím. 

Podle internetových stránek Českých drah začaly po zastavení dopravy některé vlaky mezi hlavním nádražím a Radotínem jezdit odklonem přes Vršovice, expres Jan Hus od Plzně ukončil jízdu na Smíchově. Lidé podle dopravce mohou mezi hlavním a smíchovským nádražím využívat městskou hromadnou dopravu. Provoz by se měl obnovit kolem 12:30.

Dva vlaky proti sobě v hlavním městě vyjely také koncem března 2012. Vlak z Prahy do Letohradu tehdy vyjel z hlavního nádraží proti rychlíku stojícímu v tunelu pod Vítkovem. Zastaven byl díky rychlé reakci strojvedoucích a jednoho cestujícího, zjistila Drážní inspekce. Ve vlacích bylo dohromady zhruba 200 lidí, zastavily 23 metrů od sebe. Nikdo nebyl zraněn.

Dvě stě metrů od sebe zastavily předloni v polovině června spěšný vlak a rychlík poblíž pražských Satalic. Také tehdy se nikomu nic nestalo.

Fotogalerie
12 fotografií