Vražda podnikatele a starosty obce ze severu Plzeňska Přemysla H. připomíná hrůzné mordy z devadesátých let. První muž obce odjel na obchodní schůzku do Berouna a Prahy, kde se pod něm slehla zem.

Náhodný kolemjdoucí pak na lesní cestě u obce Benešovice našel jeho shořelé auto VW Golf. „V zavazadlovém prostoru se nacházelo ohořelé torzo lidského těla,“ řekla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Podle informací Blesku měla mrtvola ruce svázané drátem. Starostův rozbitý mobil se pak našel 10 km od místa hrůzného nálezu. Pitva pak ukázala, že muž zemřel násilnou smrtí.

S mrtvolou v kufru

Plzeňská a pražská zásahová jednotka ve středu zadržela trojici podezřelou z vraždy. Podle informací Blesk.cz je jednou z podezřelých bývalá starostova manželka (40), která žila v Praze.

Kromě ní měli policisté v hlavním městě zadržet ještě jednoho muže a dalšího pak v Kralupech nad Vltavou. Všechny tři obvinili z vraždy. „Toho se měli dopustit tím, že po předchozí společné domluvě poškozeného vylákali do bytu v Praze,“ uvedla Brožová.

Údajně mělo jít o byt exmanželky. Tady starostu brutálně napadli. „Způsobili mu zranění, v důsledku, kterých na místě zemřel. Tělo poté naložili do osobního automobilu, se kterým odjeli do lesního porostu na Tachovsku, kde vozidlo i s tělem zapálili,“ dodala Brožová.

Vražda kvůli penězům

A proč starosta přišel o život? Měl být totiž moc bohatý. „Motivem činu mělo být získání finančního profitu z následného dědictví po poškozeném,“ vysvětila Brožová. Kromě domu na Plzeňsku, kde bydlel, měl mít údajně v Chorvatsku také dům, také několik luxusních aut a mnoho peněz.

Starosta zároveň podnikal ve stavebnictví. Také se prý měl s bývalou manželkou hádat o syna, kterého měl mít v péči on a kluk měl být na otce fixovaný. Jeho bývalá manželka měla mít zase v péči jejich dceru.

„Už spolu několik let nežili. Bydlela v Praze. Nevím o tom, že by s ní měl nějaký vážný konflikt. Normálně spolu byli v kontaktu. Jsem z toho upřímně v šoku,“ citoval server novinky.cz bratra zavražděného muže.

Video
Video se připravuje ...

Plzeňští kriminalisté objasnili brutální vraždu z Tachovska. Zadrželi tři lidi. Policie ČR

Obyvatele obce v šoku

Z tragédie jsou obyvatelé obce v šoku. „Byl tu oblíbený. Hodně se tu za jeho působení udělalo,“ uveld pro server jeden z místních. Zasadil se například o to, že do obce začal zajíždět autobus, místním tak usnadnil například cestu do práce. Dbal i na kulturní rozvoj vesnice.

Jméno starosty malé obce, která nemá ani tři sta obyvatel, bylo i v policejní databázi pohřešovaných právě od 4. října.

Divoká devadesátá

Zločin v Česku měl své dosud nejdivočejší období v 90. letech minulého století. Počet trestných činů se zmnohonásobil a eskalovala brutalita. Do dějin naší kriminalistiky se zapsaly případy orlických vrahů, Berdychova gangu, kauza lehkých topných olejů. Některé mordy jsou dodnes neobjasněné, např. vražda mafiánského bosse Františka Mrázka či krále podsvětí Antonína Běly.

Fotogalerie
20 fotografií