Takový konec rodinné rozepře asi nikdo nečekal. Muž popadl kojence a zmizel s ním. Následovaly hotové policejní manévry.

Video
Video se připravuje ...

Policisté pátrali po muži, který v Plzni zmizel z bytu s kojencem (5 měs.). PČR

„Panovala mimo jiné důvodná obava o život a zdraví malého dítěte a také obava o život a zdraví hledaného muže. Do pátrací akce bylo nasazeno značné množství našich sil a prostředků,“ uvedla policejní mluvčí Pavla Burešová.  

Velké pátrání

Muž měl údajně partnerce tvrdit, že ublíží sobě i dítěti. Do terénu tak vyrazili policisté pěšky, v autech, na čtyřkolkách, vzlétl policejní vrtulník i drony SIT Magistrátu města Plzně. Po asi dvou hodinách pátrání po muži s miminkem skončilo.

„Podařilo se nám je najít v jednom z restauračních zařízení a oba byli v pořádku. Dohlédli jsme na to, aby dítě bylo bezpečně předáno do péče matky, a muže jsme poté na místě zadrželi,“ doplnila Burešová.

Skončil v cele

Než přijeli na místo zdravotníci, počkali policisté u matky s miminkem. „Pomohli jsme jí s péčí o dítě a také se zvládnutím této situace,“ dodala Burešová.  

Muž skončil v policejní cele. Má strážcům zákona co vysvětlovat. „Následně bude stanovena i právní kvalifikace jeho protiprávního jednání,“ dodala mluvčí.  

Fotogalerie
6 fotografií