Letošní, už 33. ročník nabídne návštěvníkům bohatý program. Jeho součástí bude kromě ukázek kolové i pásové vojenské techniky průlet letounů vzdušných sil, slanění z vrtulníku i historické ukázky s válečnou tématikou.

K vidění bude například tank Leopard 2A4, vojáci přivezou také tanky T-72M4CZ, samohybné houfnice, pandury nebo vozidla Iveco. Předvedou také bezpilotní prostředek Puma.

Přijedou i sousedé

„Letošního ročníku se účastní i příslušníci pozemních sil Německa, Rakouska, Polska a Slovenska,“ uvedl Ladislav Kabát, tiskový a informační důstojník Velitelství pozemních sil AČR.

Rakouská armáda přiveze ukázat nový obrněný transportér Pandur EVO, slovenská armáda nabídne samohybnou houfnici Zuzana, polští vojáci bojové vozidlo Rosomak nebo samohybný minomet Rak a německý Bundeswehr předvede bojové vozidlo Puma.

Do programu se kromě armády zapojí i vojenská a republiková policie, vězeňská služba Československá obec legionářská, kluby vojenské historie či Muzeum na demarkační linii v Rokycanech. Program akce je ZDE.

Busem i autem

Pro návštěvníky budou připravena dvě záchytná parkoviště. První, v Dobřívu, je vzdálené asi 3 km od místa akce a má kapacitu tři tisíce aut. Druhé, ve Strašicích zvládne ještě o tisícovku aut více. Z nich budou jezdit každých 5 až 10 minut kyvadlové autobusy přímo na Bahna.

Především v obci Dobřív se dají očekávat kolony aut, na Bahna míří tisíce návštěvníků. Lidé také mohou místo aut zvolit autobusy, dvě linky pojedou z Dobříva a ze Strašic, tři zvláštní spoje přímo z Rokycan a zpět do Rokycan. Budou navazovat na vlaky od Prahy a na Prahu.

VIDEO: Bahna 2019: Předvedla se moderní i historická vojenská technika.

Fotogalerie
79 fotografií