Pozoruhodnost je součástí obchvatu za dvě miliardy korun, který se na konci února otevřel pro motoristy. Čekárna je vybudovaná ve svahu. Podle toho také byla postavena lavička. Její levá část byla zhruba jen 10 cm nad zemí, a sezení na ní tudíž nebyla pro dospělého žádná hitparáda.

Město se proto rozhodlo, že situaci napraví. „Vidím to na dvě šikovné ruce, vrtačku, pár šroubů,“ uvedl před časem náměstek primátora Aleš Tolar. Tak se i stalo. I když...

Nejdřív nízká, teď vysoká

Před úpravou si lidé stěžovali, že má po usednutí dospělý člověk doslova uši mezi koleny. Nyní po předělání, když na ni někteří usednou, pro změnu nedosáhnou nohama na zem!

„Chybí mi 10 cm a to jsem z naší rodiny největší. Měřím 161 cm. Táta, máma a ségry jsou ještě menší,“ řekl silničář Ludvík Olah (23).

Další oprava nebude

Vedení města už další změny lavičky neplánuje. „Má teď tvar schodu a myslím si, že i tak to je stále unikát a jedinečnou lavičku si k nám budou lidé jezdit fotit. Kdybychom měli dělat terénní úpravy, stálo by to statisíce. Navíc tato zastávka je málo vytížená,“ vysvětlil Aleš Tolar.

VIDEO: Dvojice souložila na lavičce u pražského hlavního nádraží.

Video
Video se připravuje ...

Dvojice souložila na lavičce u hlavního nádraží, skončila v poutech. (13. července 2021) Městská policie Praha

Fotogalerie
11 fotografií