Trest si má Volodymyr S. odpytat ve věznici se zvýšenou ostrahou. Za vraždu mu přitom hrozilo až 18 let v base. Proti verdiktu se okamžitě odvolal, rozsudek tak není pravomocný.

„Nevím, kdo poškozenému způsobil zranění, kterému podlehl. Nesouhlasím s popisem skutku, s právní kvalifikací, s navrhovaným trestem a prohlásit vinu nechci,“ řekl u soudu Volodymyr.

Štědrovečerní vražda

Krvavé drama se odehrálo loni na Štědrý den na ubytovně v Třemošné u Plzně. Cizinci tady popíjeli tvrdý alkohol a kromě jiného se hádali kvůli politice a konfliktu na Donbasu.

„Po předchozí slovní rozepři s poškozeným uchopil obžalovaný kuchyňský nůž s čepelí dlouhou 20,5 cm a bodnul ho do levé prsní krajiny. Nůž přeťal žebro, poranil srdce a osrdečníkový vak, což vedlo k masivní krevní ztrátě, v důsledku níž poškozený zemřel,“ řekla státní zástupkyně Věra Brázdová.

Hádka o Donbas

Volodymyr S. druhý den po incidentu policii uvedl, že nechtěl nikoho usmrtit, šlo o nešťastnou náhodu a nůž měl u sebe kvůli sebeobraně. V dubnu, po sebevraždě muže jménem Valeryj, který byl tehdy také na místě činu, začal mluvit jinak a tvrdil, že nikoho nezabil.

„Já, Valeryj a poškozený jsme popíjeli v kuchyňce na ubytovně. Vypil jsem asi půl litru vodky. Bavili jsme se i o politice a Donbasu. Poškozený nám říkal, ať jdeme bojovat. My mu odpověděli, že jsme v Česku proto, abychom vydělali peníze a uživili rodiny na Ukrajině,“ tvrdil Volodymyr S. Následná hádka pak skončila krveprolitím. Případem se teď bude zabývat odvolací Vrchní soud v Praze.

VIDEO: Gertraud Azberger: Matka z pekla zavraždila své 4 novorozence.

Video
Video se připravuje ...

Gertraud Azberger. Matka z pekla zavraždila své 4 novorozence, aby si udržela partnera. Videohub