Mladík chytil příležitost za pačesy, když si bankovek všiml v taxíku. Taxikář mu je jako bezcenné papírky rád přenechal. Takto upravené bankovky používá při rituálech asijská komunita.

To se už rodil v hlavě podnikavce plán. S bankovkami vyrazil do herny a hledal tu pravou oběť. Našel ji v podnapilém gamblerovi, kterému nabídl dolary v kurzu sto dolarů za 1500 Kč. Hráč si takto vyměnil peníze za 11 tisíc!

Prý si znaků nevšiml

Jenže brzy přišlo vystřízlivění.  „Po probuzení si je prohlédl, pojal podezření o jejich pravosti a obrátil se na policii,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Brožová.

Vzápětí se na muže zákona obrátila i obsluha herny, kde se mladík snažil udat další bankovky. I díky tamnímu kamerovému systému byl „vekslák“ rychle dopaden.

„Kriminalistům řekl, že mu sice bylo divné, že bankovky dostal zadarmo, ale protože byly stejné jako vzory na internetu, tak je směňoval. Růžových čínských znaků na bankovce si údajně nevšiml,“ dodala Brožová. Teď mu hrozí za padělání a pozměnění peněz tři až osm let za mřížemi.

VIDEO: Mladík měl natisknout přes 20 falešných stokorun.

Video
Video se připravuje ...

Mladík měl natisknout přes 20 falešných stokorun. Policie ČR