Obžalovaný senior, na kterého musel plzeňský soud před dvěma měsíci vydat zatykač, protože se ho opakovaně nedařilo předvolat, u soudu nevypovídal. Tvrdil, že je zmatený a není mu dobře. V přípravném řízení ale připustil, že svíčku měl na pokoji zapálenou.

„Probudil jsem se zmatený, ale před tím jsem moc nepil. Šel jsem na záchod a asi jsem omylem shodil z televize tu svíčku,“ uvedl Milan N. Od svíčky se vzňaly na zemi letáky.

„Snažil jsem se to uhasit,“ tvrdil senior. Nakonec, sám popálený, vyběhl z ubytovny ven. Trenýrky, které měl jediné oblečené, mu cestou spadly.

12 zraněných, jedna mrtvá

Oheň se rychle šířil, bilance požáru byla tragická. Zranilo se 12 lidí, z toho dva zasahující hasiči. Jedenáct pacientů převezli záchranáři do nemocnice. Až den po požáru objevili v troskách ubytovny ohořelé tělo. Testy DNA potvrdily, že patří mladé ženě, kterou postrádal její partner.

Policisté záhy obvinili právě Milana N., skončil na několik měsíců ve vazbě. V současnosti se pohybuje mezi lidmi bez domova v Praze. Hrozí mu až desetileté vězení.

VIDEO: Požár ubytovny v Plzni na Karlově policejní termokamerou.

Termokamera policie zachytila hořící ubytovnu.
Autor: PČR

Fotogalerie
22 fotografií