„Na základě znaleckých zkoumání byla zemřelá osoba ztotožněna jako šestadvacetiletá žena,“ uvedla policejní mluvčí Martina Korandová. Mladá obyvatelka ubytovny se pohřešovala od ničivého požáru. Její partner, se kterým na ubytovně žila, uvedl, že měla ještě spát před odpolední či noční směnou poté, co on odešel do práce.

Z ničivého požáru viní policisté jednoho z obyvatelů ubytovny. Měl nechat zapálenou svíčku a usnout. „Oheň od hořící svíčky se následně rychle rozšířil konstrukcí ubytovny,“ řekla policejní mluvčí Pavla Burešová.

Muže, který má mít ničivý požár na svědomí, poslal soud do vazby. „Hrozí mu vysoký trest a je obava, že na svobodě by se mohl skrývat. Navíc nemá stálé bydliště,“ řekl soudce Luboš Patzenhauer.

Co se stalo?

Na ubytovně začalo hořet v úterý 11. září krátce před osmou hodinou ráno. Hašení probíhalo až do druhého dne. Při požáru se zranilo 12 lidí, z toho dva zasahující hasiči. Jedenáct pacientů převezli záchranáři do nemocnice. Škodu po požáru odhadl spolumajitel ubytovny na 40 milionů, přesná výše dosud stanovena není.  „Vyslýcháme kolem stovky svědků, čekáme na znalecké posudky,“ dodala Korandová s tím, že poté bude moci být celková škoda vyčíslena.

VIDEO: Požár ubytovny v Plzni na Karlově z dronu s termokamerou.