Studio nabídne rozhovory se zástupci klubů vojenské historie, s historiky, pamětníky, umělci i s veterány z ČR, USA a Belgie. První hodina programu, tedy od 11 do 12 hodin, bude patřit historické vojenské technice.

Pavel Rogl, velitel každoročního kempu 16. obrněné divize, představí jediný v České republice provozuschopný tank Sherman, který si nechal přivézt až z Argentiny a kompletně ho zrenovoval.

Druhá vysílací hodina, od 12 do 13 hodin, bude vyplněná osudy lidí poznamenaných válkou. Představí se též novinky v Pattonově muzeu, vše doplní ukázka z dobového filmu Amerického národního archivu.

Příběhy, o kterých se nesmělo mluvit

Vysílání od 13 do 14 hodin se zaměří na život v protektorátu, protinacistický odboj, plzeňské povstání, ale také roli americké armády při osvobozování Čech. Další hodina pak přinese příběhy dětí amerických vojáků a době, kdy se o americké armádě nesmělo mluvit.

Od 15 do 16 hodin se bude vzpomínat na spontánní oslavy osvobození americkou armádou v roce 1990. Poslední dvě hodiny budou patřit především veteránům. Na závěr zazní vzkazy českých, amerických a belgických veteránů nebo jejich rodinných příslušníků, kteří se k online programu připojí. Podrobné informace i odkazy na živé vysílání jsou ZDE 

VIDEO: Convoy of Liberty