Nechutná událost se odehrála v dubnu 2017 v lesíku městské části Radčice. Trojice, která společně bydlela a pracovala, nejprve doma popíjela. Pak padl návrh, že vyrazí na piknik. V lesíku se ale situace zvrtla.

„Obviněný se poškozené zeptal, zda by chtěla mít sex ve třech. Povalil ji na zem, několikrát ji udeřil do obličeje a zkroutil jí ruce za záda. Obžalovaná ji svázala gumolanem s kovovými háky na konci. Poté poškozenou přinutil Robert H. k orálnímu sexu,“ uvedl státní zástupce.

Video
Video se připravuje ...

Poláci Malgorzata R. a Robert H. podle obžaloby znásilnili na pikniku v Plzni řeckou kolegyni. Romana Vébrová

Pak měla vzít Magorzata nůž, ohrožovat s ním Alexandru. Ta ze strachu neodporovala.  „Vyhrožovali jí, že ji zabijí a zakopou dva metry pod zem. Když poškozená zkolabovala, otočil ji Robert H. na kolena a donutil k pohlavnímu styku,“ popisoval státní zástupce.

Hrůza tím ale nekončila. Vilný pár následně oběť donutil k orálnímu sexu s Malgorzatou.

Oběť utekla z auta, Poláci za hranice

V jednu chvíli se Alexandra pokusila utéct, daleko se ale nedostala. Nakonec ji svázanou přiměli nastoupit do auta a odjeli. Když vůz zastavil na křižovatce, podařilo se jí vyběhnout ven a křičela o pomoc. Svědci zavolali policii, polský pár ujel. Doma sbalili věci, odstavili ve městě auto a stopem odjeli do Polska.

Dopadeni byli na základě mezinárodního zatykače. Robert H. v Holandsku, Malgorzata R. v Německu. V mezidobí se totiž rozešli. „Nebylo to v dobrém,“ řekl Robert H. u soudu.

Pili jsme a vzali si extázi

Řekl, že všeho velmi lituje. „Poškozené jsem se ptal, jestli se mnou chce mít sex, odpověděla ano, nevím ale, jestli dobrovolně. Malgorzata se poškozené líbila, ona jí to říkala. Komunikovali jsme česky a anglicky, některé věci jsme museli opakovat. Ten den jsme pili vodku a Alexandra nám dala tabletu extáze. Byl jsem zfetovaný a opilý. Nikdo ale Alexandře nevyhrožoval,“ tvrdil Robert H.

Malgorzata R. tvrdila, že se tehdejšího partnera bála a dělala to, co jí nařídil. „Je mi hodně líto, co se stalo, ale on byl agresivní. Měsíc předtím mě zbil,“ tvrdila před soudem.

Přísnější trest

Dvojici už v minulosti za tento čin potrestal plzeňský okresní soud. Robert H. dostal pět let ve vězení, Malgorzata R. 4,5 roku. Kvůli tomu, že Alexandra si z incidentu odnesla závažnou psychickou poruchu, zpřísnila se právní kvalifikace odporného činu a vše tak skončilo u Krajského soudu v Plzni. Dvojici oproti původnímu verdiktu hrozí až 12 let. Poškozená požaduje odškodnění pět milionů korun.