„Přiznal se, že machroval před kamarády. V tu chvíli si neuvědomil, na jak tenký led se pouští. Nikdo z těch hochů to neřešil,“ řekla pro Novinky.cz soudkyně Michaela Řezníčková. Chlapce má napravit, že byl zařazen do terapeutického programu Na cestě neziskové organizace Člověk v tísni.

Za volant přitom teenager loni neusedl poprvé. Měsíc před nešťastnou jízdou sebral matce klíčky od vozu. „Ujel asi padesát metrů od domu, když ho matka přistihla. Klíčky schovala, ale on ukradl rezervní, který nefungoval. Chlapec jej ale zprovoznil,“ popsala soudkyně.

Kamarád má problémy s chůzí

Jeden ze zraněných kamarádů má dodnes problémy s chůzí, původně to dokonce vypadalo, že skončí na vozíku. To, že ublížil kamarádům, prý mladého viníka velmi trápí. „Hlavně si vyčítal, že to měl být on, kdo měl skončit na vozíku,“ popsala soudkyně.

Chlapec žije jen s matkou, s otcem nemluví. Ve škole má individuální docházku, protože se nedokáže začlenit do kolektivu. Terapeutický program se společnými schůzkami jednou týdně by měl rodině pomoci.

„Sociální pracovník se snaží zjistit, kde je problém, a pak na tom pracovat. Mám na to velmi dobré recenze, například že se spolu naučili v rodinách mluvit,“ dodala soudkyně.

VIDEO: Dítě vypadlo za jízdy z kufru auta.

Video
Video se připravuje ...

Dítě vypadlo za jízdy z kufru auta. Youtube.com