Mladý řidič si asi hodně věřil. V plzeňské části Lochotín to totiž audinou střihnul z vedlejší přímo do cesty policejnímu vozu. Auta se minula jen o vlásek. Řidič audi ani nepřibrzdil a ujížděl směrem do centra.

„Policisté začali ihned vozidlo pronásledovat a pomocí výstražného a zvukového zařízení s červeným nápisem „Stop“ se pokoušeli vozidlo zastavit,“ popsala policejní mluvčí Michaela Raindlová. Jenže řidiče to, místo aby zastavil, spíše popohnalo.

Video
Video se připravuje ...

Zfetovaný řidič se šesti zákazy řízení ujížděl v Plzni policistům, městem se řítil i rychlostí 160 km/h. PČR

Nechtěli z auta ven

Městem se řítil rychlostí až 160 km/h. Projel Karlovarskou, sady Pětatřicátníků, Klatovskou a hnal se do Litic. Tam spadla klec. „Vjel do slepé ulice, kde se chtěl otočit. Byl zablokován policejním vozidlem,“ řekla Raindlová.

Ale ani to ještě nestačilo. „Řidič odmítal z vozidla vystoupit, stále se snažil zařadit rychlost a z místa odjet. Na sedadle spolujezdce seděl muž (35) z Plzně, který také odmítal vystoupit,“ popsala Raindlová. Policisté tak museli oběma „domluvit“ pomocí donucovacích prostředků.

Pervitin a „tráva“

Když oběma pomohli z auta ven, dostal řidič dýchnout a test na drogy. Alkohol sice nepil, ale byl "sjetý". „Test ukázal pozitivní výsledek na amfetamin, metamfetamin a canabis,“ řekla Raindlová s tím, že u něj policisté ještě našli krystalickou látku, kterou zajistili a poslali na expertízu.

Navíc zjistili, že mladý muž vůbec neměl za volantem co dělat. „Má uloženo celkem šest platných zákazů řízení motorových vozidel, a to až do listopadu 2021,“ dodala Raindlová. Za porušení zákazu mu hrozí až dvouleté vězení.

Fotogalerie
8 fotografií