Policejní hlídka u Sušice chtěla projíždějící golf běžně zkontrolovat. A tím to celé začalo. „Řidič nereagoval na výstražné znamení k zastavení a ujížděl směrem k Rabí, kde se ztratil z dohledu policistů,“ popsala policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Po chvíli policisté zjistili, že prchající řidič boural. „V pravotočivé zatáčce vjel vlevo mimo vozovku, narazil do sloupu telefonního vedení a do oplocení pozemků u dvou nemovitostí, kde vozidlo zůstalo na levém boku,“ řekla Ladmanová. Po samotném řidiči ale nebylo u nabouraného vozu ani vidu, ani slechu.

Mysleli, že je v šoku

Bylo nebezpečí, že se zranil a v šoku z místa utekl. Do akce se tak zapojil i policejní vrtulník a jeho osádka pátrala v okolí po řidiči. Mezi tím se na policisty obrátil muž z nedaleké obce, že mu někdo ze dvora právě ukradl vozidlo značky Toyota.

„Oznamovatel uvedl i popis pachatele, který odpovídal řidiči z havarovaného vozidla,“ dodala Ladmanová. Z policejního vrtulníku si pak všimli nedaleko Sušice podezřelého muže. Byl to právě hledaný řidič. Policistům nadýchal 0,88 promile.

Utíkal čtyři hodiny

Aby nebylo překvapením konec, našli policisté nedaleko i nabouranou kradenou toyotu. Právě od té mladík prchal. „Byl převezen do zdravotnického zařízení v Klatovech, kde byl proveden odběr krve a lékařské vyšetření,“ doplnila Ladmanová.

Právě výsledky krevních testů mají vnést do případu světlo. Mezi první nehodou a dopadením mladého řidiče uplynuly totiž asi čtyři hodiny.

VIDEO: Zfetovaný mladík ujížděl v Praze policii.