Posledním bourajícím byl řidič (26) BMW. Jel ve směru od Domažlic a přišlápl plynový pedál víc, než měl. V zatáčce dostal smyk a auto už se mu nepodařilo na mokré silnici udržet. „Přejel s vozidlem do protisměru a dále za levou krajnici, kde narazil do ocelových svodidel,“ popsala policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Z bouračky vyvázl řidič naštěstí bez zranění. Alkohol před jízdou nepil. Škoda na autě se ale vyšplhala na 100 tisíc korun. V rozmezí jednoho týdne to přitom byla už druhá bouračka na stejném místě.

Dvě zraněné ženy

První květnový pátek dostala na mokré silnici  smyk řidička (43) citroenu jedoucí ze stejného směru. Další průběh nehody byl jak přes kopírák. Nejdříve protisměr, pak svodidla vlevo. Jenže náraz ji hodil znovu na silnici, kde se srazila s protijedoucím autem.

Ona i spolujezdkyně z druhého auta se zranily. „Ženu, ročník 1976, jsme transportovali do Domažlické nemocnice se středně těžkým zraněním. Druhou ženu, ročník 1959, pak do fakultní nemocnice v Plzni,“ řekla mluvčí záchranářů Mária Svobodová.  Alkohol vyloučila dechová zkouška.

Podle místních nejsou podobné nehody ničím neobvyklým. Například loni v srpnu se nepovedlo projet zatáčkou opilému řidiči (50). Dostal smyk a převrátil auto na střechu.

On i spolujezdkyně se zranili, policistům nadýchal skoro dvě promile. Stejně nadýchal i řidič, který v listopadu najel na nezpevněnou krajnici a skončil v příkopu.

VIDEO: Fatální nehoda během nedávného tuningového srazu na Nymbursku: Řidič zemřel při srážce.

Fotogalerie
12 fotografií