Mladík se s tím moc nepáral. První červnový pátek večer si měl natáhnout na hlavu kuklu, vzít do ruky nůž a vydat se na benzinku v Losiné vyřešit finanční situaci. „Pod pohrůžkou násilí donutil obsluhu čerpací stanice, aby mu vydala finanční hotovost ve výši téměř 400 tisíc korun,“ popsala policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Peníze si nacpal do igelitky a utekl. Pak měl ale ještě tolik drzosti, že se vydával za svědka celé události. „Policistům tvrdil, že pachatele viděl z místa utíkat,“ řekla Raindlová. Celou historku ještě opepřil tím, že lupiče chtěl sám dopadnout, ale nepodařilo se mu to.

Do svých lží se ale tak zapletl, že se nakonec policistům pod tíhou důkazů přiznal, že si vše vymysel. „Peníze odcizil on sám. Utratil je za dluhy z minulosti, za nákup různé elektroniky a za pronájem luxusního zahraničního vozidla,“ dodala Raindlová. 

Vykoledoval si tak obvinění z loupeže. „Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby,“ doplnila Raindlová. Mladíkovi hrozí až 10 let ve vězení.

VIDEO: Tohoto lupiče si obsluha nevšímala, tak odešel.