Soud na mladíka, kterému za vraždu hrozí vysoký trest, uvalil útěkovou a předstižnou vazbu. „Jde o to, aby nemohl utéci, či se skrývat, nebo nemohl trestnou činnost opakovat,“ uvedla mluvčí Okresního soudu Plzeň – jih Petra Sochůrková. Proti rozhodnutí o vazbě nepodal stížnost obviněný Daniel M. ani státní zástupce Jiří Richtr.

Daniel M. si podle policie vraždu dívky naplánoval již několik dní dopředu. „Motivem byla neopětovaná láska. Dívce způsobil bodnořezná poranění, kterým na místě podlehla,“ řekla policejní mluvčí Markéta Fialová. Dívku zabil v domě, kde žila, v den jejích 18. narozenin.

Problémy s láskou řešila vrahova matka

Zavražděná dívka a Daniel M. byli spolužáci. Danielovi se dívka líbila, ta ho ale odmítala. Daniel se tak loni na podzim pokusil o sebevraždu a poté skončil na několik týdnů na psychiatrii.

„Byla pak za mnou jeho matka, že syn těžce nese citové problémy ve vztahu ke spolužačce. Jestli bych ho nemohl přeložit do jiné třídy,“ uvedl ředitel Obchodní akademie v Plzni Miloslav Skuhravý. Nakonec ale Daniel letos v dubnu ze školy odešel.

V osudný den zavražděná dívka přišla domů. Volala matce, že za ní má přijet Daniel. Když se jí po chvíli máma nemohla dovolat, zalarmovala sousedku. Ta pak mrtvou dívku našla v domě. Daniela zadrželi policisté, z místa činu prý nikam neutíkal.

VIDEO: Po střelbě v Dražůvkách na Hodonínsku zůstali dva mrtví muži. Ondřej K. tu zastřelil místostarostu kvůli sousedskému sporu o vodu. Sám pak spáchal sebevraždu.