Policie zadržení muže potvrdila. „Přijali jsme oznámení o možném týrání nezletilého dítěte v jedné z obcí na jižním Plzeňsku. Na místě byl zadržen muž (26), který pak byl kriminalisty obviněn z týrání svěřené osoby,“ uvedla policejní mluvčí Markéta Fialová. Kvůli věku dítěte a tomu, že vyšetřování je na samém počátku, nechtěla případ dále komentovat.

Podle informací Blesku je matka dítěte ve vězení. O dívenku se tak měl starat její otec. „Přišel za námi i s holčičkou, že u nás bude bydlet. Řekli jsme mu, že holčičku u nás může nechat, ale on u nás nezůstane,“ řekla žena z obce.

Dítě tak zůstalo u známých a otec za ním dojížděl. Nedávno se měl u známých opět objevit s tím, že údajně přišel o práci a bude u nich bydlet. Načas tedy zůstal.

A právě tento víkend se mělo v domě odehrát drama. U jídla měl dívenku zbít a pak i dusit polštářem. Policisté muže zadrželi a zavřeli do policejní cely. Soud ho pak poslal do vazby. Dívka neměla být podle informací Blesku údajně zraněna a teď je v péči pěstounů. Muži za týrání svěřené osoby hrozí až osm let vězení.

VIDEO: Karolínku měla týrat vlastní matka.