Strážníky pozdě večer zalarmovali naštvaní obyvatelé Hodonínské ulice na Vinicích. Místní totálně opilý bezdomovec tady zběsile vyřvával a nechtěl za žádnou cenu přestat.

Když hlídka dorazila na místo, uřvaný opilec už tam nebyl. Podle popisu ale bylo strážníkům hned jasné, o koho se jedná. Protože věděli, kde uřvaného bezdomovce hledat, vyrazili za ním. „Sám se přiznal, že pořvával on, za své jednání se omluvil a přislíbil, že si půjde lehnout a nebude již dělat žádné problémy,“ popsala mluvčí strážníků Jana Pužmanová.

Dlouho ale v klidu nevydržel. O hodinu později jela hlídka na místo znovu, důvodem byl opět naštvanými lidmi nahlášený hlasitě řvoucí opilec. „Muž se tentokrát ale uklidnit nechtěl. Neustále vykřikoval, a to i přesto, že byl několikrát upozorněn na to, že se dopouští rušení nočního klidu,“ řekla Pužmanová.

Nezbývalo nic jiného, než ho dopravit na záchytku. „Nekontroloval své chování a svým jednáním ohrožoval veřejný pořádek,“ dodala Pužmanová s tím, že opilec nadýchal přes tři promile. „Jakmile bude po vystřízlivění propuštěn, bude se zpovídat ze svého přestupkového jednání,“ dodala.

VIDEO: Opilci se může přihodit ledacos, třeba to, že ho někdo kolemjdoucí pomočí.