Opilců se o svátcích vyrojilo v Plzni požehnaně. Jeden se zřídil tak, že ho nohy neunesly, a ustlal si pod lavičkou uprostřed haly autobusového nádraží. „Muž (39) se nezvládl sám postavit na nohy, hlídka mu musela pomáhat. Nadýchal téměř 2,3 promile. A protože neovládal své jednání, převezli ho strážníci k vystřízlivění do protialkoholní záchytné stanice,“ informovala mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Další opilec, strážníkům dobře známý muž z Litohlav na Rokycansku, téměř spadl do tramvajového kolejiště. Jiný muž si zase ustlal rovnou na vozovce. „Obrátila se na nás náhodná svědkyně, která viděla Plzeňana (46) upadnout do silnice.  Silně opilý muž nezvládal vůbec chůzi po svých, byl pomočený a nesrozumitelně hovořil,“ popsala mluvčí s tím, že na záchytce skončila i jedna žena (55). „Přehnala to s pitím alkoholu natolik, že se nedokázala postavit sama na vlastní nohy,“ dodala. 

Jiné zase alkohol rozkurážil tak, že obtěžovali ostatní. Přímo v centru města si skupinka lidí dokonce ustlala na chodníku, válela se po parapetech výloh a popíjela z lahve. „Před strážníky jeden z mužů nevybíravým způsobem po kolemjdoucích požadoval cigarety a peníze. Hlídka skupinku vyzvala, aby svého jednání zanechala a způsobený nepořádek po sobě uklidila, to se však nestalo,“ popsala mluvčí.

Muž (39) začal naopak být agresivní a zklidnil se, až když dostal želízka. „Nadýchal 2,26 promile. Po prohlédnutí lékařem byl převezený do protialkoholní záchytné stanice. Po vystřízlivění se zpovídal ze spáchaného přestupku proti veřejnému pořádku,“ popsala mluvčí.

 A pití se nevyhýbali ani řidiči, těm alkoholem většinou ztěžkla noha na plynovém pedálu. „Například hlídka zpozorovala, jak se auto rychle řítí Malostranskou ulicí, kde na jedné z křižovatek dostalo smyk a skončilo v protisměru. Řidič (30) odtud vycouval a pokračoval ve své krasojízdě, dokud ho strážníci nezastavili. Muž původem ze Slovenska měl po vystoupení z auta vrávoravou chůzi. Tvrdil, že si dal dvě piva,“ popsala mluvčí s tím, že nadýchal 1,63 promile.

 Ale i opačné případy, tedy nezvykle pomalá jízda, zaujaly strážce zákona. „Řidička (44) v Liticích ani při pomalé jízdě neudržela přímý směr. Přístroj na měření alkoholu v dechu se zastavil při prvním měření na hodnotě 1,83 promile,“ dodala mluvčí s tím, že všechny případy alkoholu za volantem si převzali policisté.

VIDEO: Podívejte se, jak se opilec válel na chodníku v Brně. Měl u sebe malé dítě!

Video
Video se připravuje ...

Opilý muž ležel v Brně na chodníku. Vedle sebe měl malé dítě. Městská policie Brno