Na opravovaném mostě přes Klabavu v Soukenické ulici by asi lidé měli kličkovat od jednoho chodníku k druhému, na žádný ale nesmějí stoupnout. „Dělají z nás blbce. Normální člověk by tohle nevymyslel,“ láteřil u mostu Pavel Šťastný. Značka totiž vybízela chodce, aby přešli na druhý chodník. Tam je ale čekalo to samé.

Radnice o nesmyslném značení ví a vyzvala firmu, která most opravuje, aby vše napravila. „To značení je tam špatně, je to i v rozporu se schváleným přechodným dopravním značením. Ty zákazové značky pro chodce by měly úplně zmizet, omezení tam pro ně žádné být nemusí,“ řekl místostarosta Jan Šašek.Most je totiž uzavřený pro motorová vozidla, pro chodce ale nikoli. „Pohybují se samozřejmě na stavbě, musí být opatrnější, ale není v tuhle chvíli schválená žádná dopravní značka, která by zakazovala chodci na ten most jít,“ vysvětlil Šašek.

„Měl jsem ty značky na stavbě, a kdo si je tam dal, nevím,“ vysvětloval stavbyvedoucí Martin Lísa s tím, že zjedná nápravu a nesmyslné značení zmizí. To se ale stalo jen zčásti.

Uprostřed opraveného chodníku, který přes most vede, zůstala zcela nelogicky stát značka zákaz vstupu chodců, teď už bez dodatkové tabulky. Ti si naštěstí z nesmyslného značení nic nedělají a dle potřeby místem klidně procházejí.

Fotogalerie
10 fotografií