„Když mu žena za barem sdělila, že žádné cigarety nemá, vyzval ji k opuštění prostoru pultu. Zřejmě si ale nevšiml, že celou situaci pozorují dva hosté,“ uvedla policejní mluvčí Pavla Procházková.

Jeden z nich najednou vstal od stolu, začal na lupiče mluvit a posléze se vydal směrem k němu. „Ozbrojený muž na něj sice namířil zbraň, ale patrně se zalekl, couval k východu a prostor baru opustil. Vyděšená žena mezitím utekla do skladu, odkud přivolala policii,“ doplnila mluvčí.

Policisté díky popisu, ale také na základě osobní a místní znalosti, tušili, o koho se jedná. Za chvíli ho navíc na ulici spatřili. Pachatel se dal na útěk, při kterém odhodil i zbraň. Později bylo zjištěno, že byla airsoftová. Policie lupiče po pár metrech zadržela.

Video
Video se připravuje ...

Novojičínští policisté lupiče (33) chytili chvilku po přepadení baru. PČR

Cizinci v případě odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. „Polehčující pro něj určitě nebude ani to, že byl na konci února odsouzen k vyhoštění a k podmíněnému trestu odnětí svobody pro majetkovou trestnou činnost. V současné době je stíhán vazebně,“ podotkla Procházková.

Fotogalerie
6 fotografií