Nehoda se stala okolo 15:30 na silnici I/11 před Bruntálem. „Sanitka jela od Horního Benešova na Bruntál. Protijedoucí osobní automobil dostal s největší pravděpodobností na mokré vozovce smyk a narazil do sanitky,“ uvedl policejní mluvčí René Černohorský.

Podle mluvčího záchranné služby Lukáše Humpla byla žena při příjezdu záchranářů již z vozu venku, první pomoc jí poskytovali svědkové události a následně policisté. „Posádky zdravotnické záchranné služby zahájily rozšířenou resuscitaci – pokračovaly v započaté nepřímé srdeční masáži, zajistily dýchací cesty a podávaly léky ve snaze obnovit srdeční činnost. Veškerá snaha však byla marná a zasahující lékařka po více než půlhodinovém úsilí konstatovala smrt. Pacientka na místě podlehla mnohočetným poraněním,“ řekl Humpl. Tříletého chlapce vrtulník přepravil do ostravského traumatologického centra.

Podle mluvčího hasičů Jakuba Kozáka museli hasiči u obou havarovaných vozidel zavést protipožární opatření a zabezpečili je proti úniku provozních kapalin. „Na základě požadavku velitele zásahu byl aktivován tým posttraumatické péče, na místo tak za tímto účelem dorazili dva speciálně vycvičení příslušníci Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje. S krizovou intervencí pomohl i jeden z dobrovolných hasičů, který je příslušníkem Policie ČR a rovněž je součástí policejního intervenčního týmu,“ uvedl Kozák.

Silnice byla po 18:00 stále neprůjezdná. Objízdná trasa vede přes Milotice nad Opavou do Bruntálu a zpět stejnou objízdnou trasou.