Nehoda se stala před 05:00. Osobní auto se na jedné z nejfrekventovanějších ostravských silnic střetlo s nákladním nedaleko benzínové čerpací stanice ve směru do centra města. Nákladní vůz jel v připojovacím pruhu z Novinářské ulice do Mariánskohorské. Osobní auto, které zřejmě řídil sedmatřicetiletý muž, z dosud přesně nezjištěných příčin narazilo do zadního kola tahače. Dostalo se do smyku a následně spadlo z mostu na Novinářskou ulici.

Banner odkazující na kalkulačku nejvýhodnějšího životního pojištění

„Spolujezdkyně z osobního automobilu utrpěla v souvislosti s touto nehodou zranění neslučitelná se životem,“ uvedla policejní mluvčí Pavla Procházková. Další dva lidé a řidič byli převezeni do nemocnice. Podle mluvčího záchranné služby Lukáše Humpla žena zemřela ještě před příjezdem záchranářů.

„Vážně zraněny byly další tři osoby, muži ve věku 28 a 37 let. U posledního zraněného posádky zdravotnické záchranné služby v době zásahu neznaly jeho totožnost. Pacienti byli v rámci přednemocniční neodkladné péče ošetřeni s poraněními hlavy, hrudníku a zad. Dva z nich byli v ohrožení života, třetí těžce zraněný. Po zajištění krčními límci, vakuovou matrací a dalšími prostředky, byli transportováni na urgentní příjem Fakultní nemocnice Ostrava,“ řekl Humpl. Dechová zkouška u osmačtyřicetiletého řidiče nákladního automobilu byla negativní.

U nehody zasahovali také hasiči, kteří se po příjezdu k nehodě rozdělili na dvě skupiny. „První jednotka zasahovala u kamionu, ze kterého unikala nafta z nádrže. Únik nafty se podařilo zastavit provizorním utěsněním, rozlitou naftu hasiči zasypali sorbentem. Druhá jednotka zasahovala u osobního vozidla. Hasiči ho zajistili proti požáru a pomocí páteřové desky vytáhli z vozidla jednu těžce zraněnou osobu,“ uvedl mluvčí hasičů Lukáš Popp. Doplnil, že jeden z těžce zraněných lidí od nehody původně odešel, ale při zásahu záchranářů se vrátil. „Hasiči po ukončení záchranných prací setrvali na místě nehody, kdy policistům nasvítili místo události a postavili zástěnu u zemřelé osoby. Po vyšetření nehody odklidili trosky havarovaných vozidel,“ doplnil Popp.

Policie žádá o pomoc případné svědky nehody nebo řidiče, kteří by jim mohli poskytnout záběry z palubní kamery. Obrátit se mohou na tísňovou linku 158.

Video
Video se připravuje ...

Vlak na Šumpersku smetl nákladní auto České dráhy

Fotogalerie
5 fotografií