Nehoda se stala po půl osmé večer v Horní ulici v ostravské části Dubina, kde tramvaj srazila cyklistu. Ten pod ní zůstal zaklíněný a vyprostit ho museli hasiči. Policisté zjišťují okolnosti kolize.

„Zasahující lékař zjistil, že došlo k zástavě dechu i krevního oběhu. Prvotní vyšetření ukázalo mnohočetná závažná poranění, kterým postižený podlehl ještě před příjezdem záchranářů,“ uvedl mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Dva těžce zranění kluci

Do Orlové vyjížděli záchranáři už v pátek večer, kde narazil chlapec (13) do stromu. „Podle všeho ho výrazně ochránila přilba, která byla po nehodě rozbitá. Přesto zůstal po události chvíli v bezvědomí a zasahující lékař při prvotním vyšetření zjistil známky svědčící pro otřes mozku, také poranění horní končetiny,“ podotkl Humpl.

Podobný zásah měli zdravotníci v sobotu dopoledne v Tošovicích. I zde mladík (16) utrpěl vážná zranění po pádu z kola v terénu.

Seniorka v bezvědomí

Tím ale výjezdy lékařů za zraněnými cyklisty bohužel nekončily. Ještě v sobotu ošetřovali ženu (69), kterou nalezli v bezvědomí vedle kola v příkopu v Kyjovicích na Opavsku. „S příznaky svědčícími pro otřes mozku ji po ošetření, zajištění krčním límcem a uložení do vakuové matrace, transportoval vrtulník do FN Ostrava,“ uvedl mluvčí záchranky.

Vrtulník odvážel v neděli i závodnici (27) cyklistického závodu, která havarovala poblíž Starého Jičína na Novojičínsku. „V okamžiku příjezdu posádek ZZS byla v bezvědomí a přímém ohrožení života. Zasahující lékaři museli přikročit k zajištění jejích dýchacích cest a umělé plicní ventilace,“ zakončil výčet mluvčí Humpl.

VIDEO: Feťak, který srazil v Brně cyklistu, dostal podmíněný trest.