Muž, který má v trestním rejstříku téměř 30 záznamů, začal policistům líčit příběh, aby ulevil svému svědomí. „Na konci října šel po parkovišti a na zemi našel klíče od auta. Zvedl je a následně s těmito »rozblikal« zaparkované vozidlo. Údajně ho nenapadlo nic lepšího, než do tohoto nasednout a odjet,“ přetlumočila jeho vyprávění policejní mluvčí Eva Michalíková.

Muž přiznal, že má zákaz řízení, přesto auto odvezl do lesa. Kvůli těžkému terénu ale poškodil přední kola a patrně, když se snažil vyndat rádio, rozbil i to. Nakonec auto zamkl, jenže při cestě domů ztratil klíče.

Až dva roky vězení

„Po dvou dnech, kdy bojoval se svým svědomím, policisty odvedl přímo na místo činu, kde opravdu v lese bylo zaparkované vozidlo značky Opel Zafira,“ uvedla mluvčí. Auto se tak dostalo zpět majiteli, i když škoda na něm je zhruba 50 tisíc korun.

„Ve zkráceném přípravném řízení bylo muži sděleno podezření ze spáchání přečinu neoprávněné užívání cizí věci, za což mu v případě odsouzení hrozí až dva roky,“ zakončila Michalíková.

VIDEO: Eduard Ražný (24) z Ostravy zachránil 180 tisíc seniorovi (93). Zadržel zloděje, kteří ho okradli.

Video
Video se připravuje ...

Eduard Ražný (24) z Ostravy zachránil 180 tisíc seniorovi (93). Zadržel zloděje, kteří ho okradli. Michal Charbulák