Střední učiliště DAKOL pozvalo do Klimkovic 15 škol z Česka a Slovenska. Masírovali jednotlivci i týmy. „Úžasná atmosféra, lázeňské prostředí, krásné ceny, skvělé publikum,“ chválili si účastníci. Těm se nejlépe masírovala záda. V losovacím koši ale byly i horní nebo dolní končetiny či ramena a šíje.

„Letošní novinkou byla kategorie Kreativ, kdy se hodnotil kostým a choreografie týmů,“ řekla Marika Mancnerová z pořádajícího DAKOLu.

Jeho tým si v maturantských kostýmech a šerpách před masáží připil šampaňským, což mu nejspíš zajistilo v této kategorii i výhru, jiné týmy si daly třeba rozcvičku.

Málo se hýbeme

O masérský obor je podle vedoucího učitele Petra Navrátila stále zájem. O klientelu se budoucí maséři stále bát nemusí. „Lidé mají nadále různé problémy, které chtějí masážemi řešit. Potíže způsobuje špatný životní styl, stres, strava…Největší problém je stále v malém množství přirozeného pohybu,“ řekl.

Problémů, které masáže mohou pomoci vyřešit, je poměrně dost. Ať už jde o bolest a napětí, stres, úzkost, pohybové problémy. Mnohým pomohou od poruch spánku, zlepší průtok krve a lymfy, což lépe „očistí“ tělo od toxinů. „Podstatný je také výsledný celkový pocit pohody,“ řekl masér Petr Navrátil.

Neplést s lékařskou péčí

Mnozí lidé spoléhají na to, že jejich vážné problémy vyřeší právě masáž. „Je dobré v případě potíží vždy konzultovat s lékařem, zda jsou masáže vhodné. Masáže mohou být užitečnou terapií, ale neměly by nahrazovat lékařskou péči,“ varoval masér a odborný lektor Petr Navrátil.

Ceny masáží se v různých regionech velmi liší. Jiné jsou ve velkých městech, jiné v malých, jiné třeba v příhraničí s Německem, kde cenu ovlivňují cizinci. Nejčastější masáž šíje a zad stojí za 30 až 40 minut na Karvinsku 350 až 600 Kč, v Praze třeba 500 až 1000 Kč, u západních hranic až 1500 Kč!

VIDEO: 11 účinných omlazovacích cvičení pro obličej.

Video
Video se připravuje ...

11 účinných omlazovacích cvičení pro obličej Videohub

Fotogalerie
11 fotografií