Uprchlý lotr si na oběť svého chtíče počíhal v havířovském lesoparku a sexuálně ji napadl. Dívka ale naštěstí zachovala duchapřítomnost a jen, co se jí naskytla chvilka, utekla k ženě, která tudy zrovna procházela. Když násilník viděl, že volají policii, zmizel.

„Během několika málo hodin od spáchání skutku byl vypátrán a zadržen,“ řekla policistka Daniela Vlčková.

Oloupil dvě ženy

To ale zdaleka nebyl jediný zločin, který má na svědomí. Ukázalo se, že mladík na úterku začátkem prázdnin strhla z ramene starší chodkyně kabelku s takovou razancí, až upadla na zem. Se zraněním, jehož doba léčení zatím nebyla stanovena, byla přepadená převezena do nemocnice.

„Tři dny poté měl čin zopakovat. Mladá žena při přetahování o kabelku taktéž upadla,“ popsala další útok policistka Vlčková. Z výčtu skutků by mu, kdyby byl dospělý, hrozilo až pět let.

„V případě postihu mladistvých pachatelů jsou trestní sazby poloviční. Kriminalisté současně podali cestou státního zástupce podnět na jeho vzetí do vazby, což soudce akceptoval,“ dodala Vlčková.

VIDEO: Podezřelého mladíka, ktrý měl útočit nožem na Smíchově, zatkli policisté ve stanici metra Můstek. (18. červen 2022)

Video
Video se připravuje ...

Podezřelého mladíka, ktrý měl útočit nožem na Smíchově, zatkli policisté ve stanici metra Můstek. (18. červen 2022) Policie České republiky