Incident se odehrál v červnu 2022. Miroslav Bolec doprovázel na ošetření kamaráda, který se v ordinaci choval agresivně. Proto zasáhla ochranka. 

Krajskému soufu v Ostravě popsal Miroslav útok ochranky na kamaráda detailněji. „Radek klečel čelem ke vchodu. Držel se za hlavu, měl ji celou červenou. Brečel, že ho mlátí. Přímo do obličeje dali pepřákem i mně. Než jsem odjel pro zbraně, oči jsem si vypláchnul v kaluži,“ řekl.

Nikoho nezranil

Tehdy prý spadl na hlavu, a od té doby byly už jeho kroky prý zcela mimo jeho kontrolu. „Bolela mě ta hlava, roli v tom hrál i ten alkohol, a taky jsem byl vykolejený z nedávné smrti babičky. Prostě se to tak sešlo,“ krčil rameny před soudem v Ostravě a doufal v podmínku.

„Natáhl jsem závěr a pak vystřelil varovný výstřel,“ přiznal. Nikoho nezranil. Pracovník ochranky však tvrdí, že utrpěl šok, se kterým se léčí. Když Bolce zatkala zásahovka, měl v sobě 1,4 promile.

Vrchní soud v Olomouci nyní trest ve výši sedmi let pro muže potvrdil. „Trest je zákonný a přiměřený. To, že všemu předcházela nějaká kolizní situace, je pravda. Na příčetnost obžalovaného to však podle znalce nemělo žádný vliv. Jednal racionálně, přesně věděl, co dělá,“ vysvětlil předseda senátu olomouckého vrchního soudu Aleš Vašků.

Nešťastná matka

Celý spor sledovala v obavách také matka střelce Kateřina (73), na kterou spadla starost o obří hospodářství. Doufala, že syn, soukromý zemědělec, dostane podmínku. Navíc jí leasingovky odvezly traktor, náklaďák a další stroje, protože sama by desetitisícové splátky z důchodu neuhradila, a musela rozprodat i větší část z milovaného stáda krav.

VIDEO: Pražští policisté pátrají po muži, který v metru namířil pistolí na pasažéry v soupravě (3. únor 2023)

Video
Video se připravuje ...

Pražští policisté pátrají po muži, který v metru namířil pistolí na pasažéry v soupravě. (3. únor 2023) Policie České republiky

Fotogalerie
9 fotografií